Museernes Samvirke i Vestjylland
Struerprojektet af Thomas Bang og Ole Broager

I Struers hjerte står denne skulptur, der er sat sammen af mange forskellige elementer, der alle kendetegner Struer.

Den overordnede ramme er en cirkel af granit, der ændrer form, højde og tykkelse, men danner et fællesskab mellem nok så forskelligartede dele.

Ansigtet, der vender blikket mod jorden, er »Struermanden«, der skal forstås som en reference til skulpturen »Struerpigen« i anlægget. Det understreger kunstnerne ved, at ansigtet læner sig op af to krukker, som »Struerpigen« bærer i sine arme.

Jernpladen viser Gimsing Kirkes grundplan, der er en af områdets ældste bygninger.

Aluminiumsroden er en reference til det gamle poppeltræ, som var den sidste rest af det vellidte sted Holleriis Have, hvor struerboerne yndede at spise kage og drikke te/kaffe. Forfatteren Buchholtz forsøgte at frede træet, men det var forgæves. Man lod det fælde, da det ikke passede til det dengang nyopførte rådhus.

Materialevalget henviser yderligere til byens største virksomhed Bang & Olufsen, der i årtier har specialiseret sig i aluminium.

Diabasstenen forestiller en skovsø med to ænder. I byen var der et ønske om vandkunst på Lilletorv – også kaldet springvandstorvet – da torvet først var bybrønd, og senere skulle danne ramme om et springvand. Men Thomas Bang og Ole Broager løste ønsket på anden vis, og integrerede en sø af sten, hvor de hver især skabte en and.

Skulpturen har siden dens opstilling i 2000 været meget omdiskuteret. Synes du, at elementerne i skulpturen beskriver byen Struer?


Hent rutevejledning

Fra:


Tilbage
Søg igen
Yderligere info

Copyright Struer Museum