Museernes Samvirke i Vestjylland
Struer
Vestjyden af Henrik Busk Andersen

Bronzeskulpturen Vestjyden er en gave fra Aabybro-kunstneren Henrik Busk Andersen til Struer Kommune. Skulpturen er en hyldest til det gode forhold der findes mellem kunstneren og vestjyderne.

Andersens malerier er anerkendte for deres portrættering af mennesker og menneskelige følelser. Malerierne, der gør brug af klare farver og abstrakte kompositioner, hænger på mange vestjyske vægge. Malerierne hænger også i Struer, hvor kommunen ejer flere værker.

Vestjyden vejer omkring 90 kg og er 80 cm høj, foruden soklen der måler én meter. Skulpturen står derfor godt fast og er i stand til at symbolisere modstandskraft overfor vestenvinden.

Henrik Busk Andersen om Vestjyden:
”Skulpturen står i sit figurative udtryk op mod vestenvinden med fremskudt bryst og tager imod vinden, som tyrefægteren tager imod tyren. Vinden er modstand, figuren er styrke mod det velkendte og det fremmede – det, der gør en vestjyde. Og det lille barn spørger ’Hvad laver han?’. ’Han står fast, præcis som dig og mig.”

Vestjyden er i værkets ånd placeret på Promenadekajen på Struer havn, hvor den står fast og tager imod vinden, ganske som så mange vestjyder før den. I øvrigt ganske få skridt fra en anden skulptur, som også var en gave til Struer, nemlig Sarpsborgpigen.


Hent rutevejledning

Fra:


Tilbage
Søg igen
Yderligere info

Copyright Struer Museum