Museernes Samvirke i Vestjylland
Struer
Folkets Hus

Folkets Hus på Tegltorvet midt i byen er Struers kulturhus for koncerter, arrangementer og foreningsliv.

Bygningen er tegnet af arkitekt Per B. Clausen fra Møller Nielsens Tegnestue og opført i 2005 på den grund, hvor det gamle Folkets Hus lå i 65 år.

Oplevelser i Struer
Folkets Hus skaber rammer for koncerter og andre kulturelle oplevelser i Struer Kommune. Formålet er at tiltrække spændende professionelle oplevelser til byen, og som kulturhus er Folkets Hus med til at profilere Struer Kommune.

Historie
Selv om Folkets Hus er en ny bygning, går historien mere end 80 år tilbage, og det nye Folkets Hus på Tegltorvet er nummer tre i rækken. Gennem de mange år har Struers borgere set og deltaget i alt fra boksekampe, bal og gymnastikopvisninger til frimærkemesser og fjerkræudstillinger.

Det første Folkets Hus blev skabt med midler fra private og fagbevægelsen, men selv om tegningen af aktier allerede blev påbegyndt i 1923, blev Folkets Hus først en realitet i 1939.

Allerede i 1941 brændte huset, og der måtte skaffes midler til en genopførelse. Efter genopbygningen måtte der ofres mange penge på vedligeholdelse af bygningen, og de oprindelige ejere solgte ejendommen.

I 1980 købte Struer Kommune Folkets Hus, der blev drevet som forsamlingshus frem til 2005, hvor et nyt og moderne Folkets Hus afløste det gamle.


Hent rutevejledning

Fra:


Tilbage
Søg igen
Yderligere info

Copyright Struer Museum