Museernes Samvirke i Vestjylland
Lemvig
Bovbjerg Fyr


Bovbjerg Fyr ligger 41 meter over havet på Bovbjergs højeste punkt. Det blev kalket rødt, for at søfolk ikke skulle forveksle det med kirketårnene i Ferring og Trans, der også fungerede som sømærker.Fyret er et besøg værd! Selve bygningen er et godt eksempel på periodens gedigne håndværk, og den store linse er den originale fra 1877. Det mest imponerende er dog udsigten fra fyret ud over landskabet og Vesterhavet, med Limfjorden i nord og Nissum Fjord i syd.

Kunst og café

I dag er Bovbjerg Fyr et kulturelt centrum, som byder på skiftende kunstudstillinger og arrangementer af forskellig art. Fyret driver også en lille hyggelig café, og om sommeren kan gæster sidde i haven.

Omkring Fyret
Vest for fyret ligger en bronzealderhøj, hvorpå der står et mindesmærke for Frederik VI’s besøg på Bovbjerg i 1826 og 1830. Han besøgte egnen for at se på virkningerne af Aggertangens gennembrud i 1825. Lige nord for fyret inde på marken står en mindesten for Venstrepolitikeren Chr. Berg (1829-91), der var født i Fjaltring, og som repræsenterede bønderne i de politiske kampe i 1880’eme. I den lokale bevidsthed er Bovbjerg et billede på den vestjyske karakter, der står stejlt og trodser overmagt. Derfor har man sat mindestenen for Chr. Berg her.Jens Søndergaards Museum

Bovbjerg

Bovbjerg Minimuseum

Bovbjerg KystsikringTilbage
Søg igen
Yderligere info

Copyright Lemvig Museum