Museernes Samvirke i Vestjylland
Lemvig
Thyborøn Fiskeauktion Center - Konsumcentret

 
Før i tiden lå Thyborøn Fiskeauktion i den røde hal ved Nordre Inderhavn, som i dag rummer forskellige spisesteder. I 2005 blev denne erstattet af Konsumcentret ved Sønder Inderhavn.

Her foregår der både almindelig fiskeauktion, hvor der bydes som før i tiden, og internetauktion. Internetauktionerne foregår lidt anderledes, nemlig ved at prisen sættes høj til at starte med. Så sænkes prisen lidt efter lidt, indtil en opkøber synes at prisen er rimelig og byder på fiskene. I 2009 er 30 % af de solgte fisk handlet via Internettet.
Det er muligt som turist at kigge ind i Konsumcentret og se fiskene og auktionshallen fra centrets showroom, men man må ikke komme ind i selve hallen. Om sommeren derimod afholdes der auktioner på gammeldags maner, hvor man som turist kan opleve hvordan auktionerne løb af stablen før i tiden. Kontakt evt. Thyborøn Turistforening for nærmere info.

Hans Brygge maleri
I Konsumcentret hænger et stort maleri med motivet »Peters Fiskedræt«, malet af Hans Brygge. Det var en gave fra lokale folk ved den gamle auktionshals indvielse i 1972. Det vidner om, at kristentroen spiller en vigtig rolle i dagliglivet for mange af Thyborøns fiskere.Tilbage
Søg igen
Yderligere info

Copyright Lemvig Museum