Museernes Samvirke i Vestjylland
Holstebro
Hjerl Hede

- gør historien levende

Du kan opleve historien i en autentisk landsby med værksteder, møller, mejeri, bageri, skole, dampsavværk, mosebrug, købmandshandel, stenalderboplads mv.

Hjerl Hede er et af Danmarks smukkeste naturområder, placeret nær Flyndersø.

Museet omfatter mere end 50 forskellige bygninger, der dels belyser byggeskik og boligindretning på landet, dels en række af de elementer, der er karakteristiske for det ældre, danske landsbymiljø herunder landhåndværk.

Midt i Den Gamle Landsby ligger gadekæret, der omkranses af gårde i forskellige størrelser, samt af karakteristiske elementer fra det gamle landsbymiljø såsom smedje, kro, skole, landhandel, præstegård, kirke og mølle. Blandt bygningerne findes bl.a. Vinkelgården, der er Danmarks ældste bondegård. Alle gårde og huse, er fuldt indrettede med møbler, husgeråd og tekstiler fra det gamle landbosamfund. For at vise et så varierende og levende billede af et gammel dansk landsbymiljø, er der anlagt gamle tidstypiske haver ved de enkelte bygninger, ligesom bygningernes umiddelbare omgivelser er genskabt med møddinger, hønsehuse og brønde. Herudover har museet, gråbroget kvæg, danske landfår, danske landgæs, geder og heste, der indgår som et naturligt oprindeligt element i landsbymiljøet.

Samling:
Den gamle by
Jysk Skovmuseum
Mosebrugsmuseum
Stenalderboplads
Haver og hegn
Husdyr
Vejanlæg

Tilbage
Søg igen
Yderligere info

Copyright Hjerl Hede