Museernes Samvirke i Vestjylland
Ringkøbing Havn

Havnen bruges i dag af de mange fritidssejlere, men også af lokale fjordfiskere. Havnebassinet og molen blev først anlagt i 1904-05.

I mange gamle beskrivelser klages der over mangel på en anløbsbro, og sejlskibene måtte ankre op på reden. Havnebassin og mole blev først anlagt i 1904-05, da Lyngvig Fyr skulle bygges, og materialerne sejles over fjorden.

Ved bassinkanten ligger en ny rød træbygning med fiskehandel. Fiskeriet i Ringkøbing Fjord har altid svinget meget. Fjorden er især kendt for sin bestand af laksefisken helt, der bl.a. holdes i live ved udsætning af yngel.

Røget helt er en af Ringkøbingegnens specialiteter, men også skrubber, abborer og gedder.

Fiskernes redskabsskure danner et malerisk lille kvarter kaldet "indianerbyen", og er ideelt for en hyggelige gåtur.

Ældre ringkøbingensere mindes stadig turistdampernes storhedstid i begyndelsen af 1900- årene. Havnefrontens gamle markante bygning er Toldboden fra 1843 beliggende ud for Vester Strandgade og oprindeligt opført i vandkanten.

Bygningen, som i dag er beboelsesejendom, er i to etager, så tolderne kunne holde øje med trafikken på fjorden. Trappen er lavet af gamle gravsten. Midt på havnepladsen ligger en fin lille rødmalet magasinbygning. Den er fra 1906 og tegnet af Plesner.



Tilbage
Søg igen
Yderligere info

Copyright Ringkøbing - Skjern Museum