Museernes Samvirke i Vestjylland
Struer
Eye of the Shadow af Ingvar Cronhammar

Det ligner mest en rygende skorsten til et underjordisk laboratorium, men det er en skulptur, opstillet i 1992.

Ingvar Cronhammars værker ligner ofte bygningsværker eller industrielle maskiner – og hans skulpturer er ofte meget store i skala.

»Eye of the Shadow« befinder sig i spændingsfeltet imellem kunstværk og arkitektur – du har sikkert lagt mærke til den, men aldrig opfattet den som kunst. På den måde mimer værkerne industri, og bliver ofte overset som værende netop det.

Det var meningen, at »Eye of the Shadow« skulle vågne om natten og blive aktiv. Vanddamp skulle fosse ud af dens firkantede åbninger for oven og sammen med rødt lys, så det ud som om skulpturen ulmede i mørket. Det fik rektor til at sammenligne værket med en ildsprudlende drage i åbningstalen – en Struer Statsgymnasiums beskytter.

»Eye of the Shadow« har dog desværre måttet ændre sig med tiden. På grund af kalkaflejringer på dyserne, måtte kunstneren opgive ideen om vanddamp. I stedet fik værket røde lyslinjer ned langs pillens sider, der træder frem i mørket. Lyskilden for oven blev gjort stærkere, så det næsten lignede en flamme i kammeret.

Kunstneren Ingvar Cronhammar ser ikke det nye værk som et kompromis, men derimod en styrkelse af det oprindelige værk. Det ser nu ud som om, det røde lys fødes ved værkets sokkel og løber op mod vinduerne i toppen – et lystårn.


Hent rutevejledning

Fra:


Tilbage
Søg igen
Yderligere info

Copyright Struer Museum